18:30

Heleneholms SK

Referat: AIF Barrikaden - Heleneholms SK

Vi började med följande elva: Christian - Florian Maibach (ny), Henrik, Marcus, Claes - David, Patrik Lu, Johan G, Paul - Andreas och Pontus

Avbytare var Sami som spelade istället för Andy i anfallet under knappt 40 min mitt i matchen och Pascal som spelade högermittfältare sista 35.

Matchen präglades till stor del av att de spelade omständigt och på något sätt ständigt tog fel beslut medan vi spelade betydligt rakare. När de kom till avslut var det länge så att de antingen sköt hårt men jättelångt utanför eller lösa skott rakt på Christian. Något förenklat kan man väl säga att lagen, med vinden i ryggen, hade var sin halvlek, vi första och de andra.

Pontus satte distinkt 1-0 i 8:e min frispelad av Johan G. Vi skapade sedan 2-3 mycket bra målchanser innan de i slutet av halvleken hade sin första. I andra halvlek hade vi sedan 2 riktiga frilägen innan Pontus i den 69:e min frispelad av Paul avslutade lika säkert som på första målet.

Därefter satsade de rejält framåt med vinden i ryggen. De fick ett flertal frisparkar i farliga lägen men förvaltade dem dåligt. I den 85:e min fick de efter en retur på en fast situation på ett jättesnyggt skott i bortre krysset utan chans för Christian.
Sedan fick matchen ett mycket snöpligt slut för oss när de på övertid fick en hörna som gick förbi/över många spelare innan den via något ben i röran framför mål gick in vid bortre stolpen. 2-2 alltså och domaren blåste omedelbart därefter av matchen.

Slutligen lite statistik: (våra siffror först)

1:a halvlek: Skott på mål 3-2, skott utanför mål 7-2, hörnor 0-2, målvaktsingripanden 6-13

2:a halvlek: Skott på mål 1-6, skott utanför mål 1-7, Hörnor 2-4, målvaktsingripanden 27-6 (!!! - Christian var sannerligen inte sysslolös som han